Midwintergebak

Heel Holland bakt, dus ook De Steg.
Het bakken van midwintergebak heeft wel wat extra’s: het heeft namelijk een heel interessante historische achtergrond.

 

Zodra Sinterklaas en Kerst in het vizier komen, zie je ook allerlei koek en snoepgoed opduiken. Speculaas, pepernoten, taaitaai, marsepein, kerstkransen: het zijn allemaal voorbeelden van offergebak.

Carolina Verhoeven van De Landskeuken vertelt op meeslepende wijze over deze bijzondere zoetigheden en hun achtergrond. En uiteraard wordt er ook zelf gebakken, heel Holland bakt, toch?

Je eigen baksels neem je uiteraard mee naar huis.

Details Excursie:

  • Data in 2016: in overleg, neem contact op om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.
  • Tijdstip: van 11.00 tot 16.00 uur
  • Maximum aantal deelnemers: 20
  • Kosten: € 69,- per persoon, inclusief lunch, koffie, thee en toegang tot het Culinair Historisch Museum
  • Locatie: Roden (Drenthe)

Heb je interesse? Neem contact met ons op via een e-mail naar info@desteg.nl.

Deze workshop biedt De Steg aan in samenwerking met Carolina Verhoeven van de Landskeuken in Roden. Zij wijdt haar leven aan voedsel en is betrokken bij veel belangrijke initiatieven in binnen- en buitenland.

  /