Landgoed de Olmenhorst

Op ons landgoed wordt al sinds 1890 fruit geteeld. Dit was nog een ouderwetse hoogstamboomgaard, met enkele grote bomen waaronder schapen graasden. Inmiddels zijn wij een modern en vooruitstrevend fruitteeltbedrijf, met ruim 19 hectare boomgaarden, waarin in totaal circa 50.000 appelbomen en ruim 10.000 perenbomen staan. In onze hoogstamboomgaard (geplant in 1996)  bevinden zich ook een tiental pruimenbomen. In 2009 hebben wij onze eerste kersenboomgaard geplant.

Fruitteelt is ook natuurbeheer; wij hechten groot belang aan telen op duurzame wijze. Eerder teelden we al milieubewust en volgens de normen van Milieukeur. In 1998 schakelden wij de eerste boomgaarden om naar biologische teelt en vanaf 2005 geschiedt de productie geheel biologisch en onder het Eko-keurmerk. Wij zijn al sinds 1998 aangesloten bij Skal en worden door hen dus geregeld gecontroleerd. De eigen productie en eigen producten zijn dus allen gegarandeerd. 

Ook al is dit technisch bepaald ingewikkelder dan reguliere teelt, wij willen en kunnen ons publiek vol overtuiging goede, gezonde en eerlijke producten aanbieden. En dankzij de mineralen in de rijke kleigrond van de Haarlemmermeer zijn onze vruchten bovendien extra vol van smaak!

  /